Domáce medové pláty 420 g na prípravu 30-40 ks medových rezov
Kód: 3042Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky.
PL = polievková lyžica; KL = kávová lyžička
PLNKA
- 110g maslo izbovej teploty
- 110g práškový cukor
Vymiešajte spolu do peny.
- 1,5 dl mlieko
- 1,5 PL hrubá (alebo polohrubá) múka
- 1,5 KL vanilkový cukor
Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť.
Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.
DOKONČENIE
rezy plníme nasledovne:
- medový plát tenko potrite dobrým džemom
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.
Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné.
Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať.
Dodatočné parametre
Kategória: | Medové pláty |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | PŠENIČNÁ múka, cukor, rastlinný tuk, VAJCIA, med, kypriaci prášok, škorica, vanilkový cukor |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko VIERA-NIKA s.r.o |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár